Zomer, laat de zon maar schijnen

Het is zomer, de zon schijnt, mensen hebben vakantie, af en toe durven we stiekem de korte broek uit de kast te halen als de regen het een dagje laat afweten. Zomer! daar zijn mijn creaties natuurlijk op aangepast. In deze blog ligt ik 2 hele leuke zomeropdrachten uit.

 

Het eerste project waar ik het in deze blog over ga hebben kreeg ik al in februari toen we allemaal nog in winterjas liepen. Gelukkig kreeg ik de mededeling erbij dat het pas in juli af hoefde te zijn, want ik heb gemerkt dat het toch lastig is om je in te leven in een zomerproject als je je ondertussen warm probeert te houden met een kop dampende thee. Daarbij heb ik het (gelukkig) in de winter zo druk gehad met opdrachten dat ik deze opdracht voor me uit heb geschoven. Uiteindelijk waren de topjes voor de zomervakantie af en konden ze zo mee in de koffer op reis.
Zomertops dus, dat was de opdracht. Ik kreeg een voorbeeld van een top die gekocht was in Spanje, deze wilde ze graag nagemaakt hebben en op mijn aanraden meer geschikt voor kinderen. 2 tops, 2 maten, 2 kleuren voor 2 kleindochters.

Dit was het (gekochte) voorbeeld

Eerst ben ik het voorbeeld gaan bekijken en een patroon geschreven. Sommige stukken kon ik redelijk namaken en andere gedeeltes zoals de bovenkant van de top heb ik zelf helemaal uitgeschreven. De bovenkant van de originele top heeft cups en is wat bloot aan de bovenkant. Voor de meiden vond ik het geschikter om de top aan de bovenkant wat geslotener en rechter te maken. Tevens moest ik even puzzelen om ze aan te passen naar 2 verschillende kindermaten.

 

Het resultaat is heel leuk geworden, mooie kleuren en vrolijke schelpjes onderaan. De opdracht was helemaal uit mijn comfort zone, want ik had nog niet eerder kleding gehaakt. Maar ik heb gehoord dat de kleindochters super blij waren en de tops worden met heel veel plezier gedragen. En ik ben zelf ook erg trots op het eindresultaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan nog een leuk project.
Voordat ik met creatiesdoormarjan begon haakte ik ontzettend veel voor de mensen om me heen. Ik bedacht altijd wel weer een leuk kadootje of vond dat een kindje uit de familie of vriendenkring wel weer een nieuwe knuffel nodig had. Nu ik al weer bijna een jaar in opdracht werk komt is dit minder geworden. Al mijn vrije tijd gaat nu in de opdrachten zitten en daar ben ik ook heel dankbaar voor. Maar met de verjaardag van mijn beste vriendin in het vooruitzicht die erg houdt van mijn haakwerk, wilde ik toch echt tijd vrij maken om voor haar een mooi kado te maken. Ze had al is door laten schemeren dat ze gehaakte potjes zo leuk vind en met haar nieuwe tuin in het vooruitzicht heb ik er een leuke zomer decoratieset van gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

De set bestaat uit een lampion die je bijvoorbeeld als decoratie aan je veranda kunt hangen, maar je kunt hem ook als soort lampenkapje gebruiken door er een lampje in te hangen. Daarbij heb ik 3 potjes omgehaakt en er kaarsjes in gedaan voor de lekker lange avonden buiten. De potjes zijn versierd met kralen en bedels, hierbij heb ik de bedels echt uitgezocht op de interesses van mijn vriendin namelijk Engeland. Dus bedels in Engelse style en de kleurtjes heb ik natuurlijk ook speciaal voor haar uitgezocht. En om de set af te maken heb ik er 4 fleurige onderzetters bij gehaakt. Ze zijn met z’n vieren in het gezin, dus elk zomerdrankje kan op een leuk onderzettertje staan op de tuintafel. Natuurlijk kan alles ook binnen gebruikt worden en vrolijk je je huis op met al deze leuke dingen.

 

 

Vanaf nu is deze set ook te bestellen. De kleuren en hoeveelheden kunnen naar wens worden aangepast. De set bestaat uit een lampion, 3 kaarslichtjes en 4 onderzetters. (Decoratie kan verschillen van het voorbeeld, exclusief decoratieblad)

 

 

“DIT WAS mijn zomerse blog, NEEM GERUST NOG EEN KIJKJE OP MIJN WEBSITE. HEB JE VRAGEN, SUGGESTIES OF WIL JE IETS BESTELLEN, VUL DAN HET CONTACTFORMULIER IN OF MAIL MIJ OP MARJAN@CREATIESDOORMARJAN.NL”
Ondanks de vakanties gaan de opdrachten bij mij gewoon door. Volgende keer een wel heel luie opdracht en ik heb de sterren van de hemel gehaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.