Eindelijk weer een nieuwe blog!

Het heeft veel te lang geduurd, maar daar was wel een goeie reden voor.
Er stroomde de afgelopen maanden zoveel opdrachten binnen, dat ik mijn goede voornemens om jullie regelmatig op de hoogte te houden even moest laten varen. 

In juli kreeg is een vraag via mijn facebook de vraag of ik ook een naaktkat kan maken. Het eerste wat ik dacht “Wat een super leuke uitdaging, ik heb nog geen idee hoe maar dit lijkt me geweldig”. Dan komt het moment van “maar hoe dan?” Jullie hebben inmiddels wel gezien dat ik super creatief ben en  ook al wat eigen patronen geschreven heb, maar een naaktkat….dat was toch wel even een andere uitdaging.

Gelukkig hebben we google en bleek er werkelijk ook 1 patroon te bestaan van een gehaakte naaktkat. Die heb ik gelijk aangeschaft en de opdrachtgever geïnformeerd dat ik de uitdaging zeker aan zou gaan! Eenmaal bij het lezen van het patroon kwam ik er wel achter dat het een hele pittige klus zou gaan worden, maar wat had ik er een zin in. Ik bleek het niet verkeerd ingeschat te hebben, het is een pittige klus. De kat wordt voor een groot gedeelte om ijzerdraad heen gehaakt en daardoor lijkt het soms meer op yoga dan op
haken hoe ik er af en toe bij zit.

(ik schijn er ook de meest gekke bekken bij te trekken :-))

 

 

 

 

 

 

En dan heb je hem voor een groot gedeelte in elkaar en blijkt het ijzerdraad niet sterk genoeg te zijn. Dus de bouwmarkt was blij met me, want alleen het hele stevige electriciteitsdraad werkt bij dit project. (Stond dus ook in het patroon, maar in het engels lees je ongemerkt wel is over dingen heen). Eigen schuld, dan moet je weer even opnieuw!!

 

Maar uiteindelijk na zeker 80 uur werk was ik toch zo trots op het resultaat. Ik heb er uren naar zitten kijken en gewoon zitten genieten van hoe hij geworden was. Al gauw werd de kat (tot onze spijt, want we raakte aan hem gehecht) opgehaald. En de blije koppies van moeder en kind die ik toen zag, zal ik niet gauw meer vergeten. Wat een eer van mijn werk!

Nog dezelfde avond en de dagen daarna ontplofte mijn telefoon, website, facebook…alles. Ik snapte niet wat er gebeurde, maar in een dag tijd had ik een hele wachtlijst aan moeten maken van alle bestellingen voor mijn handgemaakte Sphynx. Later kreeg ik een berichtje die alles duidelijk maakte: “het kan zijn dat je wat berichten krijgt, ik heb je namelijk in de Sphynx lovers groep van facebook gezet met je creatie”.
Inmiddels heb ik de vijfde kat af en staan er voor nu nog 4 in de wachtrij. Iedereen die zijn Sphynx ontvangt is vol lof en ik krijg de liefste berichtjes en telefoontjes. Waarschijnlijk zien ze de liefde die ik erin stop, want het is zo leuk  om te maken!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

En tussen alle naaktkatten door zit ik verder ook niet stil, want de andere opdrachten blijven ook gewoon binnenstromen. Ik heb al weer zoveel leuke dingen mogen maken sinds juli *een aapje als kraamcadeau, 2 paar fleurige kniekousen, boekenleggers van een muis, eenhoorn, aap, sphynxen en poezen, 2 lieve aapjes en een minion knuffel*. Wat kan een mens zich vereerd voelen.

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben intens gelukkig dat jullie creatiesdoormarjan allemaal weten te vinden en dat ik werkelijk elke vrije minuut die ik heb (en soms moet maken) mag besteden aan geweldige cadeaus maken voor jullie. Dit maakt mij zo blij en ik hoop dit nog heel lang en heel veel te mogen doen!!

Zoek je een leuk cadeau voor jezelf of voor een ander kijk is rond op mijn website. Onder “mijn creaties” zie je wat ik allemaal al gemaakt heb, maar heb jij een andere wens dan is dit zeker geen probleem. Doordat ik alles op bestelling maak, is het ook mogelijk om jouw eigen kleuren te kiezen. Voor mij is het het allerbelangrijkste dat jij gelukkig wordt van wat ik gemaakt heb.

Laat anderen ook kennis maken met creatiesdoormarjan, wijs ze gerust op mijn site, facebook pagina of instagram.

Zomer, laat de zon maar schijnen

Het is zomer, de zon schijnt, mensen hebben vakantie, af en toe durven we stiekem de korte broek uit de kast te halen als de regen het een dagje laat afweten. Zomer! daar zijn mijn creaties natuurlijk op aangepast. In deze blog ligt ik 2 hele leuke zomeropdrachten uit.

 

Het eerste project waar ik het in deze blog over ga hebben kreeg ik al in februari toen we allemaal nog in winterjas liepen. Gelukkig kreeg ik de mededeling erbij dat het pas in juli af hoefde te zijn, want ik heb gemerkt dat het toch lastig is om je in te leven in een zomerproject als je je ondertussen warm probeert te houden met een kop dampende thee. Daarbij heb ik het (gelukkig) in de winter zo druk gehad met opdrachten dat ik deze opdracht voor me uit heb geschoven. Uiteindelijk waren de topjes voor de zomervakantie af en konden ze zo mee in de koffer op reis.
Zomertops dus, dat was de opdracht. Ik kreeg een voorbeeld van een top die gekocht was in Spanje, deze wilde ze graag nagemaakt hebben en op mijn aanraden meer geschikt voor kinderen. 2 tops, 2 maten, 2 kleuren voor 2 kleindochters.

Dit was het (gekochte) voorbeeld

Eerst ben ik het voorbeeld gaan bekijken en een patroon geschreven. Sommige stukken kon ik redelijk namaken en andere gedeeltes zoals de bovenkant van de top heb ik zelf helemaal uitgeschreven. De bovenkant van de originele top heeft cups en is wat bloot aan de bovenkant. Voor de meiden vond ik het geschikter om de top aan de bovenkant wat geslotener en rechter te maken. Tevens moest ik even puzzelen om ze aan te passen naar 2 verschillende kindermaten.

 

Het resultaat is heel leuk geworden, mooie kleuren en vrolijke schelpjes onderaan. De opdracht was helemaal uit mijn comfort zone, want ik had nog niet eerder kleding gehaakt. Maar ik heb gehoord dat de kleindochters super blij waren en de tops worden met heel veel plezier gedragen. En ik ben zelf ook erg trots op het eindresultaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan nog een leuk project.
Voordat ik met creatiesdoormarjan begon haakte ik ontzettend veel voor de mensen om me heen. Ik bedacht altijd wel weer een leuk kadootje of vond dat een kindje uit de familie of vriendenkring wel weer een nieuwe knuffel nodig had. Nu ik al weer bijna een jaar in opdracht werk komt is dit minder geworden. Al mijn vrije tijd gaat nu in de opdrachten zitten en daar ben ik ook heel dankbaar voor. Maar met de verjaardag van mijn beste vriendin in het vooruitzicht die erg houdt van mijn haakwerk, wilde ik toch echt tijd vrij maken om voor haar een mooi kado te maken. Ze had al is door laten schemeren dat ze gehaakte potjes zo leuk vind en met haar nieuwe tuin in het vooruitzicht heb ik er een leuke zomer decoratieset van gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

De set bestaat uit een lampion die je bijvoorbeeld als decoratie aan je veranda kunt hangen, maar je kunt hem ook als soort lampenkapje gebruiken door er een lampje in te hangen. Daarbij heb ik 3 potjes omgehaakt en er kaarsjes in gedaan voor de lekker lange avonden buiten. De potjes zijn versierd met kralen en bedels, hierbij heb ik de bedels echt uitgezocht op de interesses van mijn vriendin namelijk Engeland. Dus bedels in Engelse style en de kleurtjes heb ik natuurlijk ook speciaal voor haar uitgezocht. En om de set af te maken heb ik er 4 fleurige onderzetters bij gehaakt. Ze zijn met z’n vieren in het gezin, dus elk zomerdrankje kan op een leuk onderzettertje staan op de tuintafel. Natuurlijk kan alles ook binnen gebruikt worden en vrolijk je je huis op met al deze leuke dingen.

 

 

Vanaf nu is deze set ook te bestellen. De kleuren en hoeveelheden kunnen naar wens worden aangepast. De set bestaat uit een lampion, 3 kaarslichtjes en 4 onderzetters. (Decoratie kan verschillen van het voorbeeld, exclusief decoratieblad)

 

 

“DIT WAS mijn zomerse blog, NEEM GERUST NOG EEN KIJKJE OP MIJN WEBSITE. HEB JE VRAGEN, SUGGESTIES OF WIL JE IETS BESTELLEN, VUL DAN HET CONTACTFORMULIER IN OF MAIL MIJ OP MARJAN@CREATIESDOORMARJAN.NL”
Ondanks de vakanties gaan de opdrachten bij mij gewoon door. Volgende keer een wel heel luie opdracht en ik heb de sterren van de hemel gehaakt.

Het eindresultaat!!

Ik heb jullie in mijn vorige blog beloofd om het eindresultaat van een super leuke opdracht te laten zien. De creatie is inmiddels kado gedaan, dus ik mag er nu ook over vertellen.

De opdracht waar ik het over heb, is een popje met de 2 kledingsetjes. Het lieve popje heb ik meerdere keren mogen maken en ze blijft zo leuk, met haar lange haren en schattig gezichtje. Bij dit popje zijn meerdere kledingsetjes mogelijk die ook echt aan en uitgetrokken kunnen worden. Voor deze opdracht was het ene kledingsetje heel duidelijk, het cupcakesetje. Deze bestaat uit een roze jurk met schortje ervoor, een haarband, sokjes en schoentjes met een strikje erop.

De voortgang van het popje en de kleding:                           

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast kreeg ik de vraag of ik een tweede kledingsetje kon maken waarin zowel de Nederlandse als de Spaanse vlag verwerkt zouden zijn. Tevens mocht ik op dit kledingsetje de naam van het kindje borduren. Na wat verdere navraag over de wensen en achtergrondinformatie is er in mijn hoofd een super leuk idee ontstaan. Eerst wat schetsen en dan gauw aan de gang, er is nog een hoop werk te doen. Ik wist nog niet helemaal hoe het uit zou pakken, maar de oplossing is dan om gewoon maar te beginnen. Het was me in elk geval helemaal duidelijk dat ik een rode jurk ging maken, want deze kleur zit in beide vlaggen. Daar overheen wilde ik een cape maken met de kleuren van beide vlaggen erin. Toen ik eenmaal bezig was, werd me duidelijk dat mijn eerste idee te onrustig werd. Twee vlaggen in 1 cape, hoe ging ik dat nou toch oplossen. JA, ik heb het ………. de cape krijgt de Nederlandse vlag en ik maak er een capuchon op met de kleuren van de Spaanse vlag. En als ik nou de schoentjes geel doe met rode strikjes, dan komt het Spaanse daar ook weer in terug. Daarna kan ik de naam van het meisje onderaan de cape borduren. Na heel veel uurtjes haken was ik zo blij met het eindresultaat. Maar de dag voor het opgehaald werd, half elf ’s avonds werd ik ineens nog kritischer dan ik al ben. Er klopte iets net niet. Ik ben gaan puzzelen wat er loos is en kwam erachter dat de capuchon niet helemaal lekker voegde. Ik had hem in te ver vast gezet om er helemaal blij mee te zijn. Tot in de late uurtjes bezig geweest (gelukkig was het weekend) om de capuchon er af te halen en opnieuw erop te zetten. En toen was hij helemaal klaar en kon ik met een grote glimlach een dansje door de kamer maken. Dan ben ik echt trots op mezelf en voel me intens gelukkig dat een kindje dat half Nederland en half Spaans is dit unieke kado gaat krijgen. En ook nog met haar eigen naam erop, hoe leuk is dat. (wegens privacy is de naam maar gedeeltelijk te zien)

Het resultaat van een superleuke opdracht:

 

“DIT WAS HET WEER VOOR NU, NEEM GERUST NOG EEN KIJKJE OP MIJN WEBSITE. HEB JE VRAGEN, SUGGESTIES OF WIL JE IETS BESTELLEN, VUL DAN HET CONTACTFORMULIER IN OF MAIL MIJ OP MARJAN@CREATIESDOORMARJAN.NL”

 

Afronden en nieuwe opdrachten

Even een kleine update:

Vorige keer vertelde ik jullie dat ik weer een boekenlegger heb mogen ontwerpen en maken. Inmiddels is hij kado gedaan en kan ik dit nieuwe item in mijn collectie aan jullie showen:

Ik heb al meerder boekenleggers ontworpen en gemaakt en ik probeer er elke keer weer een leuke twist aan te geven. Toen ik dus de vraag kreeg of ik ook een schaapje als boekenlegger kon maken, wist ik wel wat ik wilde. Het moet met lekker zacht garen gemaakt worden, dat wollig oogt en voelt. Google is altijd mijn grootste vriend bij het ontwerpen van nieuwe knuffels en creaties, want hoe ziet een schaap er nou toch uit. Nou, halverwege het kopje begint het wol en vanaf daar wilde ik dan ook het zachte garen laten beginnen. Dit heb ik ook zo bij de pootjes gedaan.  Normaal maak ik het middenstuk dat tussen het boek komt als een rechte lap, maar dat vond ik niet bij het schaapje passen. Na wat proberen is dit het resultaat, een geschulpte rand die het wollige lijf van de schaap nabootst.

Als laatste nog even mijn merklabel erop naaien, kadootje mooi inpakken en dan zit mijn taak erop. Degenen die de bestelling geplaatst had was erg blij met het resultaat en een paar dagen later kreeg ik zelf een berichtje van de mevrouw die het kado had gekregen. Ze is er heel blij mee en vind hem super schattig. Zo fijn om te horen. Vanaf nu is deze wollige boekenlegger dus ook bij mij te bestellen.


Hou mijn blog in de gaten: Na zondag komt er een heel leuk bericht over het popje online (die moet nog kado gedaan worden, dus ik hou het nog even geheim) en tevens zijn de zomertopjes klaar. Die komen eind volgende week op de blog. Nu ben ik bezig met het kraamkado waar ik jullie in mijn vorige blog al over vertelde. Even een kleine sneak preview: 

 

En ik heb de afgelopen dagen nog 2 opdrachten binnen gekregen. Eentje heb ik al eerder gemaakt, ook met super leuke kleurtjes. De andere wordt een knuffel die ik nog niet eerder gemaakt heb, dus dat is ook super leuk. Ik heb het garen al uitgezocht en het patroon ligt klaar, dus ik hoef me gelukkig weer niet te vervelen. Wat ben ik toch een gelukkig mens dat ik zoveel moois voor anderen mag maken.

 

 

“DIT WAS HET WEER VOOR NU, NEEM GERUST NOG EEN KIJKJE OP MIJN WEBSITE. HEB JE VRAGEN, SUGGESTIES OF WIL JE IETS BESTELLEN, VUL DAN HET CONTACTFORMULIER IN OF MAIL MIJ OP MARJAN@CREATIESDOORMARJAN.NL”

 

“Wat ben je aan het doen”

UPDATE VAN DE AFGELOPEN WEEK.

Op facebook zie je altijd zo mooi de vraag de staan: “wat ben je aan het doen?”. Dit inspireerde mij om in deze blog te delen wat ik de afgelopen week gedaan heb.

Een week terug in de tijd: 4 lopende opdrachten, waarvan 1 in de afrondende fase. Dit was het popje waar ik in mijn eerdere blog al over vertelde. Het was een grote opdracht die ontzettend leuk was om te doen. Ik kan er nog niet teveel over vertellen, want het moet nog kado gegeven worden. Maar ik kan jullie wel vast vertellen dat zowel het popje als de 2 setjes kleding super lief en leuk zijn geworden. Ik heb mezelf ook weer mogen uitdagen tot iets nieuws, want de klant had een duidelijke wens voor 1 setjes kleding. Dat is het voordeel dat ik alles op bestelling maak, ik kan de wensen van de klant er helemaal in verwerken. Daardoor ontvang je altijd iets wat echt speciaal voor jou gemaakt is, zelfs als het een knuffel of creatie is die ik al meerdere keren gemaakt heb. Ik leef me tijdens het proces helemaal in in de informatie en wensen die ik ontvangen heb om het eindproduct zo goed mogelijk te laten aansluiten bij degene die het krijgt (en geeft). Dat maakt mijn werk zo leuk, het zijn geen producten dat je in elke winkel zo kan kopen.

Naast het popje had ik een opdracht voor 2 boekenleggers. Eentje heb ik al een aantal keer eerder gemaakt, dus dan is het leuk om hem zo te verfijnen dat hij elke keer weer een stukje mooier of beter wordt. De andere boekenlegger moest nog ontworpen worden, want dat was ook een specifieke wens. In mijn volgende blog zal ik hem jullie showen.
Ik heb een mooi patroon geschreven en het juiste garen erbij gezocht en dan maar haken….en helaas soms ook tot 3 keer toe weer helemaal uithalen omdat ik dan net niet tevreden ben.
Gisteravond lag hij mooi ingepakt op tafel en mijn dochter stond ernaar te kijken; Glimlach op haar gezicht….hij is echt cute mam, als je puberdochter dat zegt dan weet je dat hij goed gelukt is. Want pubers zijn enorm kritisch en dat is voor mij weer heel handig, want ze is een hele eerlijke raadgever.

Dit is de bloemen boekenlegger die ik al eerder ook gemaakt heb. Hiermee wordt lezen toch nog leuker?!

 

Zo, drie opdrachten afgerond. Nog 1 lopende opdracht die ik komende week ga afronden, namelijk 2 zomertopjes voor 2 meiden. Een opdracht die mij helemaal uit mijn comfort zone heeft gehaald, maar wat leuk om te zien dat het heel goed lukt. Hier alvast een klein voorproefje.

En dan heb ik deze week ook een nieuwe opdracht binnengekregen voor een super leuk kraamkado. Deze ga ik ook helemaal aanpassen, want mijn origineel is meer voor een meisje. Maar dit kado wordt voor een jongen, dus ik heb voorgesteld om er een andere draai aan te geven. Mijn creativiteit komt de komende week weer goed van pas, want er mag weer een nieuw patroon geschreven worden en dan snel in de haaknaald voordat het kindje geboren wordt.

“Dit was het weer voor nu, neem gerust nog een kijkje op mijn website. Heb je vragen, suggesties of wil je iets bestellen, vul dan het contactformulier in of mail mij op marjan@creatiesdoormarjan.nl”
Volgende keer het eindresultaat van het lieve poppetje en de boekenlegger.

 

Creativiteit de vrije loop laten

Het ontwerpen van mijn eigen patronen (en mijn creativiteit de vrije loop laten)

Hoe leuk is dat, de knuffel is niet alleen door mijn handen gemaakt, maar ook nog is door mijn hoofd bedacht. Ik wil jullie vandaag meenemen in het proces van het ontstaan van een nieuwe knuffel.

Er bestaan al heel veel mooie haakpatronen. Deze zijn superhandig om de mooiste creaties mee te maken. Je kunt ze 1 op 1 volgen, maar als je wat langer haakt zie je ook steeds meer mogelijkheden om het patroon naar jouw hand aan te passen. Nu ik al zoveel knuffels heb gehaakt, krijg ik steeds meer de kriebels om mijn eigen pad in het ontwerpen van nieuwe knuffels te gaan bewandelen. Gelukkig heb ik al een meerdere keren iets mogen maken waar nog geen patronen voor bestonden, zoals een tijdje geleden.

Ik kreeg de vraag of ik Billy en BamBam van Babytv kende. Er blijken namelijk geen knuffels te koop te zijn van deze schattige tv figuurtjes. En hoe leuk is het om jouw kleintje blij te maken met een knuffel van zijn of haar idool. Ik kende Billy en BamBam niet, maar wilde ook deze uitdaging zeker aangaan. Laptop open, Youtube aan en dus maar een aflevering Billy en BamBam kijken om me in te leven in de karakters. Voor wie ze ook niet kent, dit zijn ze.

 

 

 

 

 

2 pluizige beestjes in geweldige kleuren. Ik was gelijk verliefd op ze en wist al meteen met welk garen ik ze wilde gaan maken. Maar eerst moest er een patroon komen en proefmodel gemaakt worden. Al hakend ontstaat er een patroon, dit gaat met vallen en opstaan. Sommige stukken gaan in 1 keer zoals het in mijn hoofd zit, andere stukken moet ik weer helemaal uithalen om  weer vrolijk opnieuw te beginnen. Om verschillende redenen eerst haak ik het proefmodel eerst helemaal met garen van 100% katoen. Ik werk veel met katoen garen, dus ik weet precies wat het doet en hoe ik ermee om moet gaan. Ook kan ik met dit garen heel duidelijk zien hoe de vormen uiteindelijk worden als ik het met een ander garen wil haken. Pluizig garen is lastiger om mee te haken, omdat je de openingen voor de volgende steek niet goed ziet, je moet dus heel erg op gevoel haken. Daarom is het van grootste belang dat je zeker weet dat je patroon goed in elkaar zit, want dat is je leidraad.

Het proces:

 

 

 

 

 

 

 

Als het proefmodel helemaal naar mijn zin is, dan ga ik over tot het maken van de knuffel. Hoe meer ik aan het haken was, hoe blijer is werd. Zowel Billy als BamBam zijn echt schatjes geworden, precies zoals mijn gevoel was toen ik ze op het youtube filmpje zag. Dan komt het moment dat de knuffels opgehaald worden door degene die ze al heel vaak op babytv heeft gezien en de vriendjes dus al door en door kent. Dat is best spannend, maar de reactie was zo mooi. Later kreeg ik ook foto’s van een heel gelukkig meisje met haar nieuwe knuffels, dan weet ik “ik heb het goed gedaan”.

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen week later kreeg ik een aanvraag uit Amerika om een BamBam te maken. Wat een eer dat je opnieuw een knuffel mag maken die je zelf ontworpen heb. Even een klein vreugdedansje door de kamer en dan snel kijken of ik voldoende garen in huis heb en aan de slag. Ook deze is weer heel goed ontvangen. Ik heb de reactie laatst al op facebook geplaatst, maar hij te mooi om niet als afsluiter van deze blog te mogen dienen. Dan weten jullie waar ik het voor doe!

“I received BamBam yesterday and I have to say I am more than pleased and happy with the outcome. I really liked it and I am sure it won’t be the last time to contact you for your services.”

Billy en Bambam zijn natuurlijk bij mij te bestellen. Vul het contactformulier in, stuur me een mail of reageer via facebook.

Alleen maar trots

En dan is mijn site al 2 dagen online. Ik vond het heel spannend hoe iedereen zou reageren en of er wel bezoekers zouden komen. Nou, ik kan jullie vertellen: de bezoekers kwamen. Wat een eer dat de eerste avond al 30 mensen de moeite namen om een kijkje te nemen en gisteren zelfs al ruim 40 bezoekers. Ik ben zelf heel trots op mijn site, precies wat ik voor ogen had en na alle lieve reacties voel ik me nog trotser. En er liggen mogelijk wat nieuwe opdrachten in het verschiet. Dat is toch waar ik het uiteindelijk voor doe, mooie creaties haken voor de kindjes (en volwassenen). Want daar word ik het meest blij van.

Zaterdag had ik gelukkig tussen de verplichtingen door een hoop tijd om te haken. De kleertjes van het popje zijn al weer wat verder gevorderd. Er gaat toch gauw 40 uur werk zitten in een popje met outfit, dus elke minuten die ik vrij kan maken maakt mijn haaknaald overuren. En ik kan alleen maar heel blij zijn, want ik weet dat er straks een meisje heel gelukkig wordt met dit superlieve popje dat ik heb mogen maken.

Momenteel heb ik nog 2 opdrachten waar ik mee bezig ben. De ene is iets totaal nieuws voor mij, 2 kinder zomertopjes haken voor over de bikini. Helemaal leuk met felle kleuren en schelpjes. De eerste is al bijna klaar en daar vertel ik jullie snel meer over. De andere opdracht zijn 2 boekenleggers om kado te geven. De ideeën liggen klaar, dus daar kan ik ook snel aan beginnen. Daarover ook snel meer.

Naast de lopende opdrachten heb ik nog tijd over voor nieuwe opdrachten. Hoe leuk is het als je jouw (klein)kindje/neefje/nichtje/vriendje of vriendinnetje een lieve knuffel kado kan doen om mee te nemen op vakantie. Of ben je nog op zoek naar een leuk verjaardagskado, neem gerust contact met me op. Dit kan via het contactformulier, mailen naar marjan@creatiesdoormarjan of middels Facebook. We bespreken dan jouw wensen en ik ga aan de slag om iets heel moois voor je te maken.

Poppetje in de maak

Mijn eerste echt blog en gelijk wat leuks te melden.
Voor een superleuke opdracht ben ik bezig om een poppetjes met 2 outfits te haken. Van de week lagen alle onderdelen voor het poppetje klaar en inmiddels heb ik haar in elkaar gezet.
Voor die mooie bos haar heb ik elk draadje apart ingestoken, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Ze moet nog wel even langs de kapper om de punten gelijk te laten knippen en een mooie staart of vlecht te laten maken.

En natuurlijk kan ze niet bloot rond blijven lopen. Een aantal items zijn al gedeeltelijk klaar, anderen moet ik nog aan beginnen. Maar eerst is het toch wel belangrijk dat ze een onderbroekje aan krijgt, wel zo netjes.
Daarna verder met het roze “cupcake” setje, deze bestaat uit verschillende onderdelen waarvan het jurkje en schortje al aardig opschieten.
Ook met het tweede setje heb ik al een begin gemaakt. Deze zal straks uit een jurk met cape en schoentjes bestaan, maar daar kan ik nu nog niet teveel over vertellen. Dit gaat namelijk een heel bijzonder item worden.

De komende dagen zal ik jullie op de hoogte houden van het verloop van deze en andere opdrachten die momenteel lopen.
Leuk dat je op mijn blog en site kwam kijken en tot snel.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer ik een nieuwe blog online heb, volg me dan op facebook.com/creatiesdoormarjan en mis niks.
Kijk gerust ook even verder rond op mijn site, er is een hoop leuks te zien.

CreatiesDoorMarjan voor de liefste handgemaakte knuffels

Wat leuk dat je op mijn site komt kijken. Ik zal eerst wat over CreatiesDoorMarjan vertellen. In mijn blog zal je gaan ontdekken hoe de droomknuffels en kadootjes tot stand komen.

Maar eerst dus over CreatiesDoorMarjan

“Er gaat geen dag voorbij dat ik wel even (of heel lang) aan het haken of breien ben. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen om knuffeltjes voor mijn dochter te maken en dat breidde zich al snel uit naar knuffels maken voor enthousiast geworden familie en kennissen. Toen ik zoveel blije gezichtjes zag, wist ik dat ik hier meer mee wilde gaan doen.

In 2016 heb ik de knoop doorgehakt om groter te gaan denken, want mijn creaties waren inmiddels echt schatjes geworden. Mijn wens om zoveel mogelijk kindjes (en volwassenen) gelukkig te maken met een eigengemaakte unieke knuffel of andere creatie werd alleen maar groter.

Heel voorzichtig begon ik via social media aan te kondigen dat ik op bestelling knuffels haak en brei. Vanaf dat moment is mijn droom al aan het uitkomen en ik mag mezelf heel gelukkig prijzen dat ik sinds september 2016 onder de naam “CreatiesDoorMarjan” nog geen moment stil heb hoeven zitten.

Wat is er nou leuker dan dat jij zelf mag bepalen hoe jouw droomknuffel of kadootje eruit komt te zien. Misschien staat hij al bij de voorbeelden op mijn site, of heeft die knuffel net een ander kleurtje nodig. En misschien heb jij wel een heel ander schatje in gedachten.
Het is allemaal mogelijk omdat ik op bestelling werk, laat me jouw wens weten en ik creëer iets heel mooi en unieks voor jou.”

Als ik zie hoe gelukkig kindjes worden van mijn knuffels, dan ben ik ervan overtuigd dat elk kindje een speciale knuffel of andere creatie verdient en ik wordt er heel blij van dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen.